Candidatos al Premi Llibreter de este año

Me llega por la empresa Monmar la lista de finalistas del Premi Llibreter de este año, que concede el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya (ahora me entero de que Barcelona y Cataluña van por separado). Por si alguien se ha perdido, es el premio que los libreros catalanes dan a los libros que más les gustan. Si estar entre los candidatos hace que aumenten las ventas, ganar es ya la bomba, palabra que no hay que pronunciar nunca en un avión.

Los finalistas de este año son: Winesburg, Ohio, de Sherwood Anderson (Acantilado en español y Viena en catalán); Olor de colònia, de Sílvia Alcántara (Edicions de 1984); Les edats perdudes, de Judit Pujadó (Empúries); En lugar seguro, de Wallace Stegner (Libros del Asteroide); y Tanta gente sola, de Juan Bonilla (Seix Barral).

Anuncios

7 pensamientos en “Candidatos al Premi Llibreter de este año

  1. ¡Pero si hay de todo! Pamuk (aunque hayan escrito “Pamul”), un Nobel superventas; Kressman Taylor, una clásica que lleva décadas vendiendo; Zafón, con diez millones de copias vendidas de La sombra del viento

  2. Pingback: El Premi Llibreter aposta pel llibre de relats entre els seus finalistes i per títols d’autors amb projecció « monmar comunicació bloc

  3. Pingback: El Premi Llibreter apuesta por el libro de relatos entre sus finalistas y por títulos de autores con proyección « monmar comunicació bloc

  4. Les bases del Premi Llibreterer diuen que el premi s’atorgarà a aquell llibre, publicat en català i/o castellà, de creació pròpia o traduït, sense tenir en compte si ha estat premiat, que hagi estat publicat al llarg del període comprès entre l’1 de setembre de l’any 2008 i el 31 de juliol de l’any 2009, que destaqui per la seva temàtica o pel tractament literari o simplement per la seva qualitat, al marge de les modes. Un llibre que, enmig de la gran oferta disponible, no hagi rebut l’atenció que mereix i que gràcies als llibreters pugui arribar a nous lectors.
    Libres com Soldats de Salamina, El cinquè en joc, L’última trobada… van deixar de ser minoritaris gràcies al Premi Llibreter, això sense parlar del finalistes.
    El Premi Llibreter no es dóna al llibre més venut, o més llegit, o més comercial, sino al que els llibreters consideren mé ben escrit, la qual cosa és una acte de respecte i consideració cap als lectors.

Los comentarios están cerrados.